Wat is Kerk en Vrede?

Kerk en Vrede verenigt mensen die zich inzetten voor ontwapening en geweldloosheid. Zij gelooft dat het onterecht en onverantwoord is om te vertrouwen op geweld. Zij gelooft dat we ons kunnen en moeten wagen op de weg van de actieve geweldloosheid in dienst van de gerechtigheid. Analyse van conflicten en oorzaken vormt de basis voor projecten, campagnes en publicaties.

JAARVERGADERING VAN CHURCH AND PEACE IN KASTEEL DE BERCK, BAARL0 (Limburg)

image1
 •  

  CHURCH AND PEACE komt naar Nederland op 23 tot 25 mei! Wereldwerk is lid van Church and Peace.
  Henk Blom, Coot Winkler Prins, Roel Meihuizen en Janna Postma zijn op persoonlijke titel met deze organisatie verbonden.
  Ook Kerk en Vrede is er lid van.
  Dit is een goed moment deze verbondenheid te beleven of kennis te maken met Church and Peace. Wij zijn intensief bezig met waarheid en verzoening op de Balkan: de Algemene Vergadering in 2015 is gepland in Kosovo. Davorka Lovrecovicuit Duitsland, van geboorte Kroatische, is onze nieuwe secretaris. In het bestuur zit o.a. iemand uit Novi Sad, een vertegenwoordiger van Eirene en drie Mennonieten uit Zwitserland en Nederland. Voorzitter is Antje Heider van kapel en communiteit in Hamburgs nieuwe Hafencity. Er is een theologische werkgroep waarin ook Quaker Kees Nieuwerth deelneemt.

  Het thema van de bijeenkomst zal zijn JUST POLICING, onbewapende peacekeeping en conflictoplossing. Sprekers zijn James Jakob Fehr van DMFK (Duits Menno-Vredescomité) en Jonathan Frerichs (directeur van het Wereldraad-programma VREDESOPBOUW en ONTWAPENING). Hij wordt ook gevraagd om de kerkdienst te leiden op zondag. Vrijdag is de aankomst, en het programma op zaterdag zal beginnen met een inleiding van Kees Nieuwerth over VREDESPELGRIMAGE na BUSAN. Die avond is er een podiumsgesprek.

  Aanmeldingen en inlichtingen bij: Martin Schuler intloffice@church-and-peace.org of bij mij, joanapostma@gmail.com
  Klik op de website om meer te zien: www.church-and-peace.org