Wat is Kerk en Vrede?

Kerk en Vrede verenigt mensen die zich inzetten voor ontwapening en geweldloosheid. Zij gelooft dat het onterecht en onverantwoord is om te vertrouwen op geweld. Zij gelooft dat we ons kunnen en moeten wagen op de weg van de actieve geweldloosheid in dienst van de gerechtigheid. Analyse van conflicten en oorzaken vormt de basis voor projecten, campagnes en publicaties.

Vereniging » Samenwerking

Samenwerking

 • Kerk en Vrede heeft een groot aantal zusterorganisaties in binnen- en buitenland en maakt deel uit van een groot vredesnetwerk. Ze is aangesloten bij de International Fellowship of Reconciliation (IFOR), een internationale en interreligieuze beweging voor actieve geweldloosheid met leden in Afrika, Azië, Europa, en Noord- en Zuid-Amerika.

   

  Ook is Kerk en Vrede aangesloten bij het Europese Church and Peace netwerk, bestaande uit Europese vredeskerken, congregaties, IFOR-afdelingen en individuen die zich inzetten voor vredestheologie en vredesgetuigenis van de kerken.

   

  In Nederland was Kerk en Vrede initiatiefnemer van het Platform voor een Cultuur van Vrede en Geweldloosheid, een samenwerkingsverband van twintig organisaties die samen werken aan een vredescultuur, en van het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog', dat bestaat uit 200 vredes-, migranten- en andersglobalisten-organisaties die samen een groot aantal activiteiten tegen de oorlog in Afghanistan en Irak organiseerden. 

   


  IFOR 

   

   

  Churchandpeace

  Church and Peace

   

   

  Vredescultuur   

  Platform voor een Cultuur van Vrede en Geweldloosheid

   

   

  Stopdenieuweoorlog

  Platform tegen de nieuwe oorlog