Wat is Kerk en Vrede?

Kerk en Vrede verenigt mensen die zich inzetten voor ontwapening en geweldloosheid. Zij gelooft dat het onterecht en onverantwoord is om te vertrouwen op geweld. Zij gelooft dat we ons kunnen en moeten wagen op de weg van de actieve geweldloosheid in dienst van de gerechtigheid. Analyse van conflicten en oorzaken vormt de basis voor projecten, campagnes en publicaties.

Projecten » Nederland kleurt Regenboog: Vlaggen voor Vrede

Vlaggen voor vrede

 • Aan de vooravond van de komende Vredesweek (17-25 september 2011) zal IKV Pax Christi een Ministerie van Vrede openen met een heuse minister en staatssecretaris. In het hele land worden in de Vredesweek Ambassades van Vrede gevestigd in kerken, wijkcentra en stadhuizen. Zoals een ministerie van buitenlandse zaken in de hele wereld herkenbaar aanwezig is met ambassades waar de nationale driekleur wappert, zo zal het Ministerie van Vrede via die Ambassades van Vrede in het hele land aanwezig zijn en herkenbaar zijn aan de internationaal bekende regenboogkleurige Vredesvlag. Dat kan ook vanaf uw huis, school, kerk, wijkcentrum of wat dies meer zij. Vandaar deze oproep om dit jaar niet alleen op 21 september (de Internationale Dag van de Vrede) maar gedurende de hele Vredesweek (zoals gezegd: van 17 tot 25 september 2011) de Vredesvlag uit te hangen.

  Mocht u nog niet over zo’n Vredesvlag beschikken: geen nood. U kunt deze nog steeds bij Kerk en Vrede bestellen: in normaal formaat (1 × 1,5 meter) à € 10 en in groot formaat (2 × 3 meter) à € 50.Ga naar het bestelmenu op deze website. Daar vind u ook informatie over nog andere (kleinere) formaten van de Vredesvlag.

  Beelden van de actuele vlaggenactie 2011 kunt u hier bekijken.

   

   


  >> 2011

  >> 2010

  >> 2008

  >> Voorbeeldbrief