Wat is Kerk en Vrede?

Kerk en Vrede verenigt mensen die zich inzetten voor ontwapening en geweldloosheid. Zij gelooft dat het onterecht en onverantwoord is om te vertrouwen op geweld. Zij gelooft dat we ons kunnen en moeten wagen op de weg van de actieve geweldloosheid in dienst van de gerechtigheid. Analyse van conflicten en oorzaken vormt de basis voor projecten, campagnes en publicaties.

Projecten » Nederland kleurt Regenboog: Vlaggen voor Vrede » 2008

Vlaggen 2008

 • Steek de vlag uit


  In navolging van de enkele tientallen gemeenten die in 2007 op de Internationale Dag van de Vrede de vredesvlag vanuit het stadhuis uitstaken, wordt door bijna honderd kerkelijke gemeenten en parochies de vlag gehesen op 21 september 2008 waarop de Internationale Dag van de Vrede èn de Vredeszondag samenvallen. Ook talloze anderen doen mee aan deze actie.

   

  Onder kerken en particulieren heeft Kerk en Vrede de afgelopen periode zo’n 500 ‘normale’ PACE-vredesvlaggen verkocht. Speciaal voor grotere gebouwen zoals kerken, stadhuizen en scholen heeft Kerk en Vrede in eigen beheer een groter formaat vlag geproduceerd waarop het woord VREDE staat in plaats van het Italiaanse woord PACE. De aanvankelijk geproduceerde 100 exemplaren waren binnen enkele weken uitverkocht en de Dokkumer Vlaggencentrale heeft z’n uiterste best gedaan om de tweede drukgang nog net op tijd klaar te krijgen vóór de 21ste september.

   

  Op veler verzoek zijn ook kleine zwaaivlaggetjes in productie genomen. Grootste afnemer van deze zwaaivlaggetjes is het Haastrechts Platform voor Interkerkelijke Samenwerking dat zich tijdens deze vredesweek met name op kinderen van de Haastrechtse basisscholen richtte. Ook heeft Kerk en Vrede buttons gemaakt met daarop een afbeelding van de regenboogkleurige VREDE-vlag.

   

  Het thema van de Vredesweek was dit jaar ‘Kiezen voor Vrede’. Als Kerk en Vrede hebben we kerken en anderen opgeroepen om die keuze voor vrede ook zichtbaar te maken. Onderaan vindt u ingestuurde foto’s van de verschillende activiteiten. Stuur ons ook uw foto’s waarop de grote of normale vlaggen, de zwaaivlaggetjes of de buttons zichtbaar zijn. Het e-mail-adres waar u uw foto’s (met een heel korte toelichting) naar toe kunt sturen is info@kerkenvrede.nl

   

  U kunt natuurlijk ook nog steeds vlaggen bij ons bestellen. Stuur een mail naar verkoop@kerkenvrede.nl of ga naar het bestelformulier op deze site. 

   

   

  Klik op de diashow om naar het hele album te komen. Voor de diashow heeft u de flash-player nodig. U kunt het album ook hier bekijken: 

  Dag van Vrede 2008